Eve Köprü Veranda
Veranda ve balkonlar evin dışı ve içi arasında köprüdür. Evin içindeyken dışarının havasını yaşamamızı sağlarlar. Eğer bize belli konforu sağlayacak biçimde dekore edilirse iyi vakit geçirilen alan olurlar
Verandalar
Evin giriş noktasında olduğu için dekorasyon konusunda özen gösterilmelidir. Yapılan en büyük hata biçimsiz bir ayakkabılık olur. Bu alanda ayakkabı çıkarılıp eve giriliyorsa, dış duvarın renginde, göz seviyesinden oldukça düşük seviyede göze batmayan bir ayakkabılık seçilmeli ve kapının soluna yerleştirmelidir. İstenirse basit ve zarif bir aksesuar ile üzeri süslenebilir. Ama abartılı olmamasına dikkat edilmelidir. Bu canlı bir çiçek olabilir ama yapay bir çiçek veya çok süslü bir obje evin içine daha uygundur. Verandada iç mekan hissi yaratmak çok güzel durmaz.
Verandalar için balkon salıncağı klasik bir seçimdir. Şart değildir ama birçok kişi için seçilen öncelikli obje salıncaktır. Salıncak seçiminde büyüklüğü en önemli unsurdur. Verandaya uygun büyüklükte olmalıdır. Eğer çok büyük olursa alan ziyan olmuş sayılır. Eğer küçük bir salıncak seçerseniz ve veranda alan olarak oldukça büyükse uzaktan bakınca orantısız görünecektir.
Veranda dekorasyonunda en önemli sorun da zaten budur. Bahçeden ve uzaktan görüldüğü için eşyaların biçimi ve büyüklüğü daha iyi algılanır. Eğer verandanın bir tarafında büyük bir mobilya varsa göze dengesiz görünür.
Verandalar için salıncak istenmezse, sallanan koltuk da tercih edilebilir. Yalnız hem salıncak hem sallanan koltuk bir arada kullanılmaz. Bazen kaba masif tahtadan yapılmış iri sandalyeler ya da yine aynı malzemeden sade iki koltuk seçilir.
Bu alanın sokaktan gelen nem, yağmur ve toza daha açık olduğu unutulmamalıdır. Mobilya seçiminde kolay temizleyebilen ve çok toz göstermeyen şeyler seçilmelidir. Kadife gibi malzemeler bu alan için çok uygun değildir.
Bazen de bu alanda küçük bir masa ve bir kaç sandalye ile kısa süre için uğrayan konuklar ağırlanabilir. Nemli bir ortam olduğu için plastik malzeme kullanılıyorsa bu pek şık bir seçim olmaz. Ferforje dekoratif duracaktır. Üzeri cam ya da klasik bir tercih olarak mermer olabilir. Masanın üzerinde ufak ve şirin bir obje olursa daha hoş olabilir. Ama bu iç mekanlarda kullanılan süslü bir obje olmamalıdır. Sade görünümlü bakır ya da seramik bir obje ya da tahta şık bir çay kutusu seçilebilir
Balkonlar
Balkonlar evin içinde kullanılmasından vazgeçilmiş eski mobilya ile dekore edilmemelidir. Yağmurdan etkilenebileceği için özel, bozulması zor mobilyalar tercih edilmelidir.
Balkona en yakışan aksesuar doğal toprak saksılar içinde çiçeklerdir. Mutlaka bir kaç çiçek bulundurun. Eğer bitkiye uzun süre bakamıyorum derseniz mevsimlik bitkileri tercih edebilirsiniz. Çuha, kahkaha çiçeği gibi farklı mevsimlerde açan bir kaç çiçek için yeriniz yoksa makrome sarkaçlarla saksılarınızı asabilirsiniz.
Balkonunuzda bir masa ve aileniz ile yemek yiyebileceğiniz ortam oluşturdunuz bile.
Balkonda yemek yemek istemiyorsanız, kanepe veya iki tahta koltuk kullanın. Elinizden geldiğince az eşya rahat olmanızı sağlayacaktır.